У медоб’єднанні Львова запрацювало гематологічне відділення

У медоб’єднанні Львова запрацювало гематологічне відділення

Фото
Укрінформ
У Першому територіальному медичному об’єднанні Львова (ПТМОЛ) запрацювало гематологічне відділення, відтепер тут розпочинають лікувати рак крові, лімфоми, апластичні анемії та імунодефіцити.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба ПТМОЛ, передає Укрінформ.

«У Першому територіальному медичному об’єднанні Львова запрацювало гематологічне відділення. Це перший крок до створення потужного відділення трансплантації кісткового мозку, яке заплановане на цей рік! Наразі відділення гематології - блок на 8 ліжок», - зазначено у повідомленні.

Пацієнтів, які звернуться в ПТМОЛ готові забезпечити усіма необхідними обстеженнями - від аналізів крові, УЗД, КТ та рентгенологічних досліджень до досліджень спинномозкової рідини та біопсій лімфовузлів з подальшим гістологічним висновком.

Також у лікарні будуть виконувати високодозову хіміотерапію. В лікарні роблять все можливе, щоб вже за кілька місяців відкрити відділення трансплантації кісткового мозку (ТМК) для дорослих, оскільки за потреби у 750 алогенних ТКМ щороку, цьогоріч в Україні їх виконано лише 47.

«Просто зараз ми наповнюємо відділення найсучаснішим обладнанням для діагностики, диференціювання та дослідження різноманітних видів гематологічних захворювань. Також споруджують 12 стерильних боксів для трансплантацій. Завдання - зробити так, щоб українці більше не їхали за кордон на пересадження кісткового мозку, а отримували всю необхідну допомогу в своїй країні», - додає пресслужба.

Як повідомляв Укрінформ, бюджетним комітетом ВР була підтримана пропозиція МОЗ виділити Першому територіальному медичному об'єднанню міста Львова майже 30 млн грн у якості субвенції на закупівлю необхідного для трансплантації кісткового мозку (ТКМ) обладнання.

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-