Пандемія коронавірусу змінила харчові звички в мешканців Туреччини

Пандемія коронавірусу змінила харчові звички в мешканців Туреччини

Дослідження
Укрінформ
Мешканці Туреччини почали більше готувати вдома, освоюючи різноманітні рецепти для самостійного приготування ресторанних страв.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на результати дослідження, проведеного компанією Ipsos

Результати дослідження показали, що у період пандемії коронавірусу різноманіття страв, які готують вдома, збільшився приблизно на 40%. Споживачі навчилися готувати якісніші та більш економні страви.

Зазначається, що значна частина соціального життя в Туреччині - це відвідання закладів громадського харчування. У зв’язку із пандемією, що призвела до епідеміологічних обмежень,  зростання кількості часу проведеного вдома, а також через зростання цін на харчові продукти, громадяни почали частіше та різноманітніше готувати вдома.

Зростання закупівель в категоріях олій та загальних продуктів харчування (заморожених продуктів, бульйонів, макаронних виробів, виняток - бобові) також вказує на зміни споживчих звичок.

Незважаючи на зростання цін, закупівлі продуктів харчування та напоїв для дому збільшилися в порівнянні з допандемічним періодом. М’ясо та м’ясопродукти стали однією з категорій з найбільшим зростанням внутрішнього споживання, хоча ціни на них зросли.

Під час пандемії споживачі звикли готувати вдома їжу, яку вони традиційно споживають у закладах громадського харчування, усвідомлюючи, що у ресторані вона може коштувати в 2-3 рази дорожче, ніж приготована самотужки. Споживачі почали виділяти більшу частину свого бюджету для купівлі дорогих товарів у продуктових магазинах, оскільки це все ж веде до заощадження. 

Висновки були зроблені на основі дослідження, що проводилося на основі даних 14 тисяч домогосподарств у 35 провінціях Туреччини, шляхом опитування та отримання даних щодо щотижневих витрат. Збір даних триває, очікується, що зібрані дані охоплять близько 22 млн домогосподарств. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-