У центрі Чернівців висадили пів сотні молодих серцелистих лип

У центрі Чернівців висадили пів сотні молодих серцелистих лип

Укрінформ
На центральних вулицях Чернівців висадили пів сотні молодих дерев серцелистої липи. Ці дерева найстійкіше витримують підвищену загазованість та сіль, якою посипають вулиці.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів керуючий Чернівецьким трестом зеленого господарства та протизсувних робіт Анатолій Федорів.

«Днями вздовж центральних вулиць Чернівців ми висадили 50 молодих дерев липи серцелистої. Центр міста ми засаджуємо переважно липами. Так історично склалося, що центр міста у нас більше з агресивним середовищем. Тобто там забруднені ґрунти, більше посипають соляно-піщаною сумішшю вулиці і тротуари, а липа якраз найбільш витривала до такого середовища. Бо молоді саджанці дерев до 5 років найбільш вразливі, а липи найкраще приживаються», - сказав Федорів.

Загалом цього року у Чернівцях вже висадили більше сотні лип. Також посадили понад півтори сотні кленів, беріз і дубів. А по завершенні капітального ремонту вулиці Хотинської на тротуарах висадять 124 катальпи.

«Катальпи у нашому регіоні дуже гарно прижилися. Цікаве дерево, гарно очищує повітря, воно зволожує, дає гарну тінь влітку, гарно пахне і красиво виглядає», - пояснює керівник тресту зеленого господарства.

За його словами, наступного року у Чернівцях запланували висадити близько 600 молодих дерев – це липи, клени, дуби червонолисті, катальпи, берези, ялинки, туї тощо.

Читайте також: У дворах вінницьких багатоповерхівок висадять 800 дерев

На підприємстві є свій розсадник, де висаджують маленькі деревця і доводять їх до 3-4-річного віку для подальшої висадки у місті. Наразі у розсаднику вже є 700 лип та понад тисячу дерев інших порід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-