У дворах вінницьких багатоповерхівок висадять 800 дерев

У дворах вінницьких багатоповерхівок висадять 800 дерев

Укрінформ
У Вінниці для збереження екології прибудинкових територій у дворах багатоповерхівок висадять 800 дерев.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«У Вінницькій міській територіальній громаді триває традиційна осіння висадка дерев. Нині озеленюють прибудинкові території багатоповерхівок. Цьогоріч 800 нових саджанців висадять у 180 дворах багатоквартирних будинків», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що озеленення міста та екологічно чисте середовище – це один із пріоритетів, прописаних в Стратегії розвитку «Вінниця 3.0». Тому місто запроваджує передові практики перетворення міського простору у зелене місто.

На прибудинкових територіях міських багатоповерхівок висаджують липи, клени, платани та робінії. Ці дерева добре почуваються у кліматичних умовах Поділля.

Наразі у місті висадили 200 із 800 запланованих дерев. Завершити посадкові роботи планують до кінця листопада. Садять у Вінниці трирічні дерева з добре розвиненою кореневою системою в земляному комі. Це в рази підвищує приживання посадкового матеріалу.

Читайте також: У Рівному висадили «кишеньковий» парк

Як повідомляло агентство, за результатами щорічного всеукраїнського муніципального опитування, яке цьогоріч проводив Міжнародний республіканський інститут (IRI), Вінниця є лідером серед українських міст з облаштування дворів та прибудинкових територій багатоповерхівок та зі збереження екології і навколишнього середовища.

Фото з відкритих джерел і Вінницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-