На Буковині студенти-волонтери організували колл-центр та телефоном запрошують на вакцинацію

На Буковині студенти-волонтери організували колл-центр та телефоном запрошують на вакцинацію

Укрінформ
У Чернівецькій області студенти-медики створили мобільний колл-центр. У вільний від навчання час вони працюють у медзакладах та по телефону запрошують пацієнтів на вакцинацію.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

«На Буковині студенти-медики створили мобільний колл-центр та запрошують людей зробити щеплення від COVID-19. Вони на волонтерських засадах працюють у центрах первинної медико-санітарної допомоги краю, телефонують тамтешнім пацієнтам та розповідають, що можна вакцинуватися від коронавірусу», - йдеться у повідомленні.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олега Чорного, студенти розказують пацієнтам, де є найближчий пункт щеплення чи центр вакцинації, як він працює. Повідомляють також про наявні препарати, якими можна зробити імунізацію, наголошують, що процедура є безпечною і безкоштовною.

«Наразі ситуація із захворюваністю на COVID-19 у краї залишається складною, тож прихилити до щеплення необхідно якомога більшу кількість людей. Для медиків у цьому питанні надзвичайно цінною є будь-яка допомога», - додав обласний чиновник.

Читайте також: На Рівненщині реалізують міжнародний проєкт «Діємо для здоров’я»

Студенти працюють у вільний від навчання час. За два дні їм вдалося обдзвонити близько чотирьох тисяч буковинців.

Фото: Чернівецька обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-