У селах та малих містах висадять понад 16 тисяч саджанців

У селах та малих містах висадять понад 16 тисяч саджанців

Укрінформ
У межах  проєкту «Зелена планета з МХП» до середини листопада висадять близько 16 400 саджанців дерев.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі МХП.

«Близько 16 400 саджанців дерев буде висаджено в селах та малих містах України до середини листопада. Таку ініціативу реалізовано в межах  проєкту  «Зелена планета з МХП» від  Фонду «МХП - Громаді». Ініціативні групи у 14 областях України отримують саджанці 7 видів дерев, серед яких: липа, ялина, туя, ялівець, яблуня, черешня, горіх», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт передбачає озеленення територій для поліпшення стану довкілля. Дерева планується висаджувати для створення алей, парків чи скверів і облаштування надалі цих просторів для відпочинку місцевих жителів. Громади отримують саджанці безкоштовно за результатами попередньої реєстрації.

Проєкт реалізується вже другий рік поспіль. Торік було висаджено близько 17 000 дерев у 450 населених пунктах по всій Україні.   

Читайте також: МХП підтримує сталий розвиток громад – національний форум

Як зауважила директор Фонду «МХП - Громаді» Тетяна Волочай, цей проєкт об’єднує можливості бізнесу та волонтерські ініціативи жителів сіл та малих міст України заради важливої для всіх справи, що стосується формування екологічної свідомості.

«Це не єдина екологічна ініціатива, реалізована нашим фондом. Цінність її не лише в тому, що люди можуть озеленити свої території, це також практика організуватися заради спільної справи. Це дає розуміння людям важливості спільного вирішення проєктів, справ чи задач і подальшої активності у подібних ініціативах», - наголосила Волочай.

Торік на реалізацію екологічних ініціатив фонд спрямував близько 4 700 000 грн.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-