У Польщі безкоштовно прооперують 150 онкохворих українок

У Польщі безкоштовно прооперують 150 онкохворих українок

Укрінформ
Шпиталь Шептицького започаткував проєкт, у рамках якого жінок з онкологією шийки матки та ендометрію скеровуватимуть на безкоштовні операції до Польщі.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради з посиланням на медичну установу, передає Укрінформ.

Проєкт запустили «Шпиталь Шептицького» спільно з «Szpital na Klinach» та Екуменічним комітетом медичної та соціальної допомоги.

«Операції відбуватимуться у клініці наших партнерів у Польщі. Операція та післяопераційний період будуть безкоштовними. Таким чином, ми зможемо допомогти багатьом жінкам, які мають онкологічне захворювання. Наш лікар-онколог буде робити вибірку  саме за цим діагнозом, а вже тоді ми будемо скеровувати в Польщу на оперативне втручання, яке відбуватиметься на сучасному обладнанні Da Vinci, що є дуже точним, дає найменші ризики розвитку післяопераційних та операційних ускладнень», - зазначила медична директорка шпиталю Роксолана Вельгуш.

Читайте також: Чат-бот інформуватиме українок про профілактику та ранню діагностику раку молочної залози

Зазначається, що онкохворі жінки мають заповнити гугл-форму. Цю заявку перегляне лікар-онколог, після чого запросить у шпиталь, де в разі потреби дообстежить їх. Далі відбудеться остаточна вибірка і пацієнти поїдуть до Польщі. За кордоном їх зустрінуть працівники  польського шпиталю і супроводжуватимуть.  Згідно з вимогами проєкту 150 жінок прооперують у Польщі.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-