У Харкові розробляють покриття, яке вбиватиме бактерії та грибки

У Харкові розробляють покриття, яке вбиватиме бактерії та грибки

Фото
Укрінформ
На Харківському плитковому заводі розробляють інноваційне покриття для керамічної плитки, яке вбиватиме бактерії та грибки.

Про це повідомила на Міжнародній конференції «Харків: розвиток та інвестиції» член правління Golden Tile Ceramic Group (в яку входить «Харківський плитковий завод») Оксана Острогляд, передає кореспондент Укрінформу.

«Пандемія нас підштовхнула до того, що ми розробляємо спільно з університетом Бекетова нову наноповерхню, яка дозволить нам боротися зі шкідливими організмами. Це інноваційний розвиток нашої продукції», - зазначила Острогляд.

Як уточнили кореспонденту агентства в пресслужбі Харківського плиткового заводу, підприємство працює над новим компонентом, при цьому у виробництві вже використовують покриття, що унеможливлюють розмноження шкідливих організмів на поверхні плитки.

«Пошук додаткового компонента чи добавки, які б не тільки перешкоджали розмноженню бактерій на поверхні, а й убивали їх, розпочали приблизно пів року тому. Мета – розробити покриття, що забезпечуватиме антибактеріальний і фунгіцидний захист від різного виду грибків», - розповіли в пресслужбі підприємства.

Дослідження проходять на базі заводської лабораторії у співпраці з фахівцями Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова.

«Усі розробки, зокрема, й чинні сьогодні рецепти глазурі, здійснюються на вітчизняній сировині. Роботу планується завершити до кінця 2022 року», - зауважили в пресслужбі.

Читайте також: Телефон, мишка і не тільки: 8 найбрудніших предметів, яких люди торкаються щодня

Як повідомлялося, Харківський плитковий завод  — найбільший в Україні, а також Східній Європі виробник керамічної плитки та керамограніта. Підприємство має 9 поточно-конвеєрних ліній.

Щороку в модернізацію виробництва компанія вкладає близько 10 млн євро. Загальна виробнича потужність становить 24 млн кв. м готової продукції на рік. Штат співробітників підприємства - близько 1,5 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-