Чернігівський мандрівник пішки перетнув Україну зі заходу на схід

Чернігівський мандрівник пішки перетнув Україну зі заходу на схід

Фото
Укрінформ
Відомий чернігівський мандрівник, журналіст і письменник Олександр Волощук пішки перетнув Україну зі заходу на схід, подолавши за два місяці 1800 км.

Про це він повідомив у себе на Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Моя піша подорож від крайньої західної точки України до крайньої східної успішно завершилося. 4 жовтня я досяг покинутого села Рання Зоря (попередня назва - Червона Зірка) в Луганській області, яке фактично і є крайньою східною точкою України. Повний кілометраж подорожі склав 1801 кілометр, ішов я 58 ходових днів», - написав Волощук.

За словами мандрівника, весь шлях він подолав в одній парі взуття - міцних і надійних будівельних черевиках зі свинячої шкіри.

Волощук додав, що зараз він автостопом повертається додому в Чернігів. Дорогою зробив зупинку в Харкові, щоб побувати на футбольному матчі жіночої Ліги Чемпіонів «Житлобуд» Харків – «Реал» Мадрид».

Розповісти про подорож він пообіцяв 9 жовтня в Старобілоуському музеї-садибі дворян Березовських, що знаходиться в селі під Черніговом. Отримавши доступ до інтернету, Олександр почне писати пости про свою подорож у Фейсбуці.

Як повідомляло агентство, у пішу мандрівку з заходу на схід Волощук вирушив 29 липня п. р. Стартував 1 серпня з крайньої західної точки, що знаходиться на українсько-словацькому кордоні біля Чопа. Маршрут був прокладений майже по прямій лінії, на якій немає жодного обласного центру. Загалом за два місяці Волощук пройшов територіями 12-ти областей України.

Цьогорічна подорож відомого чернігівця була другим етапом розпочатої торік мандрівки Україною - тоді він перетнув її з півночі на південь. Тепер мандрівник зможе говорити про втілення давньої мрії - пройти символічний «український хрест».

Читайте також: Чернігівець Павло Деркач у Берліні пробіг свій 120-й марафон

Олександру Волощуку - 49 років, з яких 18 він подорожує, переважно, автостопом. За цей час він проїхав і пройшов 368 тис. км, відвідав 60 країн світу. Майже в кожній подорожі журналіст вивчав життя українців за межами України, а також досліджував тему масових репресій 1930-1950-х років. За результатами своїх мандрівок він написав і видав 10 книжок.

Фото: Олександр Волощук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-