Чернігівець Павло Деркач у Берліні пробіг свій 120-й марафон

Чернігівець Павло Деркач у Берліні пробіг свій 120-й марафон

Фото
Укрінформ
У Берліні на змаганнях «47 BMW Berlin Marathon 2021» 36-річний любитель бігу із Чернігова Павло Деркач пробіг свій 120-й марафон.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мій 120-й! Крутий івент із відмінною організацією», - підписав Деркач розміщені фотографії.

У пості він розповів про всі перипетії на шляху до особистого досягнення (трикратне тестування на COVID-19, плутанину з виданим перед забігом стартовим номером, важкий фініш), а також приємні моменти - фотографування з бігунами-українцями та побачених у Берлінському зоопарку панд.

Зі слів Деркача, забіг «47 BMW Berlin Marathon 2021» проходив 26 вересня. З України там було приблизно 300 учасників. Чернігівський бігун здолав дистанцію за 4 години 20 хвилин.

Як раніше повідомляло агентство, наприкінці квітня Павло Деркач у Чернігові пробіг свій сотий марафон. Розповідав, що до цієї мети він ішов три роки. А загалом бігати почав у 25-річному віці.

За словами Деркача, в Україні - небагато людей, які пробігли 100 марафонів, і в Чернігові таких теж, імовірно, немає. Особисто він знає киян, у послужному списку яких 38 і 66 марафонських забігів, а про тих, у кого більше 100, взагалі не чув. Зате знайомий із білорусом, за плечима якого - 900 марафонів.

Читайте також: Сумський альпініст Володимир Рошко піднявся на 8-тисячник Непалу

Марафонський біг - це забіг на дистанцію 42 км 195 м. Назва пов'язана з подвигом грецького воїна, який без відпочинку пробіг від місця Марафонської битви до Афін зі звісткою про перемогу греків над персами.

Фото: Павло Деркач, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-