У Херсоні науковці презентували сертифікатну програму харчування дітей у закладах освіти

У Херсоні науковці презентували сертифікатну програму харчування дітей у закладах освіти

Укрінформ
У Херсоні науковці презентували сертифікатну програму «Організація харчування дітей в закладах освіти відповідно до принципів системи HACCP».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

«Саме спираючись на запит суспільства і тренд на безпечне та якісне дитяче харчування науковці Херсонського державного університету - доцентка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Валентина Бурак, завідувачка кафедри біології людини та імунології Олена Гасюк розробили, а Вчена рада затвердила сертифікатну програму «Організація харчування дітей в закладах освіти відповідно до принципів системи HACCP», - йдеться у повідомленні.

Під час презентації програми її розробники наголосили, що університет має необхідну матеріально-технічну базу – сучасні науково-дослідну лабораторію харчових технологій та молекулярно-біологічну лабораторію, що стануть майданчиками для реалізації сертифікатної програми.

Як повідомив Співаковський, під час заходу був підписаний Меморандум про сприяння забезпеченню якісного, повноцінного та збалансованого харчування дітей у закладах освіти Херсонщини. Серед підписантів –ОДА, облрада, ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області, управління освіти та науки ОДА та управління освіти Херсонської міської ради.

Читайте також: На Рівненщині реалізують міжнародний проєкт «Діємо для здоров’я»

Також він зазначив, що учасники заходу могли ознайомитися з кулінарними витворами студентів та кафедри готельно-ресторанного бізнесу. Гостей пригощали морквяно-гарбузовими мафінами. Створення сезонних меню з локальних продуктів для їдалень закладів освіти – це теж один зі змістовних модулів презентованої сертифікатної програми.

Фото: Олександр Співаковський, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-