На Донеччині жінкам з інвалідністю пропонують опанувати нову професію

На Донеччині жінкам з інвалідністю пропонують опанувати нову професію

Укрінформ
У Святогірську жінок з інвалідністю за програмою «Нові професії для жінок - нові можливості для країни» знайомлять з роботою швачки та касира.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Донецької обласної держадміністрації.

«За час програми учасниці пройдуть професійну перепідготовку за курсом «Швачка» та «Касир торгового залу», а також реабілітаційну програму, де отримають кваліфіковану допомогу реабілітологів, психологів та масажистів, відвідають басейн, соляну кімнату та екскурсії Святогірськом», - йдеться у повідомленні.

У програмі, розробленій громадською організацією «Покровська районна організація осіб з інвалідністю», беруть участь 20 жінок з інвалідністю з Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Курс навчання та реабілітації триватиме 42 дні.

Читайте також: На Львівщині люди з інвалідністю навчалися підприємництву у сфері туризму

Як зазначили в ОДА, кошти на реалізацію проєкту громадська організація отримала як один із переможців щорічного конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, яким надається фінансова підтримка. Цей конкурс проводить Фонд соціального захисту інвалідів, тому курс реабілітації та навчання абсолютно безплатний для учасників.

Зазначений проєкт у Донецькій області реалізовується вперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-