У Львові відкриють університет для людей віком 60+

У Львові відкриють університет для людей віком 60+

Укрінформ
У Львові стартує новий соціальний проєкт – університет третього віку «Протон», що має на меті надати можливість безбар’єрного доступу до неформальної освіти для людей віком 60+.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Мета цього проєкту — покращення якості та тривалості життя людей пенсійного віку шляхом впровадження культури навчання впродовж всього життя, розвитку діалогу між поколіннями. Проєкт є неприбутковим та функціонує на волонтерських засадах», - розповідають організатори.

Зазначається, що слухачами університету можуть бути люди похилого віку, що мають статус пенсіонера. Проєкт передбачає проведення просвітницьких та навчальних курсів, різноманітних заходів.

Слухачі із запропонованих предметів можуть обрати три предмети у формі лекцій, одне практичне заняття та одне спортивне або творче. Навчальний рік складається із двох семестрів: осінній – з жовтня до грудня,  весняний – з лютого до травня.

В університеті люди поважного віку зможуть отримати нові знання на програмі «Бізнес та підприємництво» - це для активних людей, які мають бажання вести власну справу та займатись підприємництвом. Також вони зможуть сформувати для себе індивідуальну навчальну програму з вивченням мов, економіки, комп’ютерної грамотності, основ здорового способу життя тощо.

Читайте також: У Хмельницькому пенсіонерів безкоштовно навчають англійської

Безкоштовне навчання розпочнеться 1 жовтня.

Також організатори запрошують до співпраці викладачів-волонтерів, які викладатимуть предмет 1 раз на тиждень упродовж 90 хвилин та зможуть самостійно формувати свій графік.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-