У Житомирі школярів навчають основам журналістики

У Житомирі школярів навчають основам журналістики

Укрінформ
У Житомирі на базі гуманітарної гімназії №23 відкрили експериментальний медіаклас, де п’ятикласників навчають основам журналістики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирська міська рада.

«У Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 впроваджують медіаосвіту. Тут відкрили експериментальний медіаклас, де учнів вчать основам журналістики. Йдеться про факультативне навчання із залученням спеціалістів Житомирського державного університету ім. І. Франка», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма складається з чотирьох модулів, кожен із яких розрахований на рік. Під час першого модулю школярі вивчатимуть фотожурналістику, історію фотографій, традиції та обряди Полісся та основи дизайну. На його фінал планують виставку фоторобіт учнів.

Читайте також: На Львівщині впроваджуватимуть освітню програму для дітей «Лідер у мені»

Медіацентр, створений на базі гімназії, організовуватиме творчі звіти та конкурси дописувачів, публічні диспути, ток-шоу, екскурсії до місцевих редакцій газет, конкурси фотографій.

Наразі основам журналістики навчаються учні п’ятого класу, які вже представили проєкт «Культурна спадщина журналістики Полісся» та самостійно написані пресрелізи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-