В Україні з’явиться унікальний віртуальний друг для підлітків

В Україні з’явиться унікальний віртуальний друг для підлітків

Укрінформ
Міжнародний фонд Івана Франка завершує розробку першого українського мультимедійного чат-бота для психологічної підтримки підлітків, який буде презентовано вже у жовтні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті фонду.

«Перший український мультимедійний чат-бот допомагатиме підліткам долати труднощі перехідного періоду. Психологами проєкту розроблено теми, які допоможуть дітям у найскладніших життєвих ситуаціях: стосунки в школі, зокрема про булінг; стосунки з батьками, навіть про насильство; стосунки з друзями, в тому числі про перше кохання та пошуки себе і свого «Я», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, чат-бот створено з елементами штучного інтелекту і міститиме гілки інтерактивних онлайн-діалогів з логіко-семантичним зв’язком, що сформовані на типових емоційно-поведінкових станах підлітків. У нього будуть інтегровані відеоблоги, де ілюстраціями є фрагменти культурної спадщини, які викликатимуть емпатію під час найрозповсюдженіших у підлітків психоемоційних станів.

За задумом розробників, програма не матиме заборонених тем, всі розмови будуть конфіденційними, а віртуальним другом буде анімований персонаж.

Читайте також: TikTok запустить службу психологічної допомоги

Повідомляється, що проєкт створюється за підтримки Українського культурного фонду. Він буде презентований на початку жовтня в межах реалізації культурного проєкту «Цикл відеоблогів для соціальної адаптації підлітків».

У Міжнародному фонді Івана Франка нагадали, що у липні ц.р. вони провели всеукраїнський конкурс малюнка «Мій віртуальний друг», метою якого було визначення візії цільової аудиторії та створення віртуального персонажа для проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-