В Японії розробили систему постачання електроенергії, яка скорочує емісію вуглекислого газу

В Японії розробили систему постачання електроенергії, яка скорочує емісію вуглекислого газу

Укрінформ
Японські дослідники розробили систему постачання електроенергії, яка поєднує в собі використання водню і сонячної енергії.

Як передає Укрінформ, про це передає NHK.

Ця система може допомогти знизити емісію вуглекислого газу великими будинками.

Зазначається, що Національний інститут передової промислової науки і технологій Японії, а також велика будівельна компанія разом з іншими групами протягом двох років проводила тестування системи в місті Коріяма префектури Фукусіма.

Ця система використовує сонячну енергію, отриману в денний час для конвертації води на водень. Потім водень використовувався як паливо для вироблення електроенергії в нічні години.

Частина ринку використовувала загалом близько 73 000 кВт/год електроенергії протягом року випробувань. 29 600 кВт/год електроенергії були поставлені в результаті вироблення сонячної енергії і 8 400 кВт/год електроенергії були поставлені за рахунок вироблення водневої енергії. Це допомогло скоротити емісію вуглекислого газу в цьому секторі ринку на 53%.

Читайте також: Найбільший у світі завод з видалення CO2 із повітря запрацював у Ісландії

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав уряди в світі до швидкого скорочення викидів парникових газів для стримування глобального потепління і попередження кліматичної катастрофи.

Фото з відкритих джерел і NHK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-