На Тернопільщині впроваджують міжнародну програму допомоги ветеранам АТО/ООС

На Тернопільщині впроваджують міжнародну програму допомоги ветеранам АТО/ООС

Укрінформ
Міжнародну програму допомоги ветеранам війни на сході України та членам їхніх родин у місцевих громадах впроваджуватимуть в Тернопільській області.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби облдержадміністрації.

«Наша програма підтримки ветеранів була повністю розвинута з ветеранами США. Зараз це повністю готова модель, яку ми маємо намір впровадити і на Тернопільщині. Сподіваюся, що наша подальша співпраця буде плідною і продуктивною», - зазначила під час презентації проєкту керівниця програми CETA в Україні Університету Гопкінса Тара Рассел.

За її словами, під час досліджень, які проводилися в Україні серед ветеранів та членів їхніх родин, програма СЕТА показала дієвість в роботі з наслідками посттравматичного стресу, депресії та тривоги.

Читайте також: В Ужгороді відкривають перший у місті хаб для ветеранів АТО/ООС

Як повідомляло агентство, на Тернопільщині налічується майже 6780 учасників АТО/ОСС, в Україні - понад 400 тис. осіб із таким статусом і ще більше членів їхніх родин.

Програма CETA  - це програма психологічної підтримки людей, які зазнали наслідків військового конфлікту в Україні та переживають сильний стрес. В більшості випадків призводить до швидкого поліпшення стану без використання медикаментів або необхідності звертатися до психіатра. Вона  впроваджується в Україні із 2015 року силами громадської організації «Слова допомагають», Центром психічного здоров’я НаУКМА у співпраці з Університетом Джонса Гопкінса (JHU).

Фото pixabay.com і Тернопільська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-