В Ужгороді відкривають перший у місті хаб для ветеранів АТО/ООС

В Ужгороді відкривають перший у місті хаб для ветеранів АТО/ООС

Укрінформ
В Ужгороді відкривають перший у місті хаб для ветеранів та їхніх родин, тут вже можна отримати безкоштовну психологічну допомогу, згодом запрацюють соціальні активності та кінопокази.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила волонтерка Власта Рейпаші.

«Відкриваємо в Ужгороді перший у місті хаб для ветеранів та їхніх родин. Хаб працюватиме у центрі міста, тут можна буде проводити заняття для ветеранів та їхніх родин, проходитимуть кінопокази та активності, навіть для малих дітей. Наразі облаштовуємо будівлю, закуповуємо меблі та робимо дитячу кімнату. Хаб відкриваємо у рамках грантового проєкту Європейського Союзу та представництва МОМ в Україні (Міжнародна організація з міграції — ред.)», - повідомила вона.

За словами Рейпаші, вже зараз для ветеранів та їхніх родин доступний психолог у хабі.

«Психологічну допомогу можуть отримати мешканці територіальної громади Ужгорода, які є ветеранами війни із Росією, а також сім'ї ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та родини військових, загиблих у зоні проведення АТО та ООС. Консультації надає практичний психолог та психотерапевт Марія Вовк, послуга безкоштовна», - зазначила волонтерка.

Читайте також: Дисбаланс і внутрішнє вигоряння – як себе порятувати?

Окрім того, у хабі проводитимуть тренінги самодопомоги, повідомила вона, додавши, що згодом організовуватимуть і походи в гори.

Наразі на Закарпатті офіційно зареєстровано понад 6,5 тисячі ветеранів. В Ужгороді ця цифра складає 1147 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-