На Закарпатті презентували проєкт сміттєпереробного заводу

На Закарпатті презентували проєкт сміттєпереробного заводу

Укрінформ
На Закарпатті представники німецького інвестора презентували проєкт сміттєпереробного заводу.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, передає Укрінформ.

«Побудова сміттєпереробного заводу у Закарпатті — наше стратегічне завдання. Для цього від розмов, які ведуться навколо цього питання протягом останніх 10 років, переходимо до конкретики. Зокрема, сьогодні послухали презентацію представників німецької компанії «Braun Industrial Technology GmbH». На прикладі німецького міста Бад- Кастріц наші гості розповіли про функціонування заводу з переробки сміття, який уже незабаром може з’явитися на Закарпатті», - повідомив Петров.

За його словами, німецький інвестор розглядає такі локації для будівництва як Ірлява, Поляна, Хуст і Тячів.

«Вартість такого заводу, за словами представників «Braun Industrial Technology GmbH», складає від 6 до 9 млн євро. Важливо, що інвестор покриває 70% вартості, а громада — 30%. Для початку будівництва заводу, перший внесок громади (область+місто+ОТГ) становить 5%», - зазначив Петров.

Читайте також: Львівський досвід: як робити гроші з непотребу

Як повідомляв Укрінформ, сміттєва проблема на Закарпатті загострилася протягом останніх двох років через потрапляння сміття транскордонною річкою Тиса до Угорщини.

Наразі Закарпаття, де проживає 1, 2 мільйона громадян, не має сміттєпереробного заводу, усе сміття складується на полігонах, але у більшості громад — на несанкціонованих звалищах. Із 609 населених пунктів області централізований вивіз сміття є тільки в 363-х, тобто 40% закарпатських громад не охоплені вивозом сміття.

Фото: https://www.facebook.com/OlexiyPetrov/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-