У Львові популяризують міське садівництво та городництво

У Львові популяризують міське садівництво та городництво

Укрінформ
У Львові популяризують міське садівництво та городництво, а в майбутньому планують створити публічний сад-город з акцентом на пермакультуру та органічне виробництво.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

 «Досить часто жителі міста не знають, яку цінність становлять власноруч вирощені фрукти та овочі. Завдяки популяризації ідей міського садівництва та городництва ми прагнемо наочно показати увесь процес екологічного вирощування продукції і популяризувати дбайливе ставлення до ресурсів, особливо у контексті кліматичної зміни, від чого залежить наше майбутнє. Ми дуже вдячні партнерам за усвідомлення актуальності та готовність спільно рухати цю тему», - наголосив голова громадської організації «Плато» Микола Рябика.

Для втілення цілей в реальність управління екології Львівської міської ради, комунальне підприємство «Зелений Львів», громадська спілка «Пермакультура в Україні», а також громадські організації «Плато» та «Екотерра» уклали меморандум про співпрацю та взаєморозуміння у напрямку популяризації міського садівництва та городництва.

Головною практичною складовою співпраці вбачається створення публічного саду-городу з акцентом на пермакультуру, органічне виробництво та природоорієнтовані рішення у парку «Залізна вода» на території колишнього розсадника.

Читайте також: Львівський досвід: як робити гроші з непотребу

У повідомленні зазначається, що до підписання меморандуму партнери з квітня цього року спільно провели декілька толок із прибирання території колишнього розсадника від сміття, а також облаштували «європейські» грядки із пряносмаковими культурами під час Майстерні міста.

Фото: Львівська міська рада 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-