Буцьким каньйоном на Черкащині тепер можна покататися на човні

Буцьким каньйоном на Черкащині тепер можна покататися на човні

Фото
Укрінформ
Відтепер бажаючі можуть покататися на човнах річкою, а околицею – на велосипедах.

Про це розповів Укрінформу селищний голова Буків Сергій Залізняк.

«Місцеві підприємці розширили коло послуг для туристів. Відтепер каньйоном плавають 11 човнів. Човни гумові, але дуже добротні й надійні. Прогулянка Гірським Тікичем у межах каньйону відразу стала надзвичайно популярною. Я кілька разів за день буваю там, але жодного разу не бачив вільного човна. Всі зайняті, всі в роботі. Хоч задоволення, за нашими сільським мірками, не з дешевих – 300 грн за годину», - зазначив голова.

Залізняк додав, що, окрім човнів, у Буках тепер можна покататися велосипедом. Вартість оренди на годину – 100 грн, на день – 200 грн.

«За безпеку на воді відповідатиме місцеве комунальне підприємство. Контролюватиме територію від мосту до мосту. Підприємці платитимуть благодійні внески комунальникам. Зробимо все цивілізовано, щоби й люди могли заробити, і громада отримувала за це гроші. Ну, і щоби прогулянка для всіх була безпечною», – зазначив селищний голова.

Раніше Залізняк повідомляв, що в Буках розпочинається будівництво першого готелю. Споруда має з’явитися за два роки.

Читайте також: На Одещині влаштовують велодоріжки на курортно-туристичному маршруті

Буки – селище Уманського району Черкаської області за 182 кілометри від Києва. Знамените своїм мальовничим каньйоном на річці Гірський Тікич. Скелясті береги тягнуться на 2,5 кілометри, а в висоту досягають 30 метрів. За рік селище відвідують кілька сотень тисяч туристів.

Фото: buky.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-