На Одещині влаштовують велодоріжки на курортно-туристичному маршруті

На Одещині влаштовують велодоріжки на курортно-туристичному маршруті

Укрінформ
Служба автомобільних доріг в Одеській області оголосила тендер на проведення ремонту з облаштуванням велодоріжок обабіч проїзної частини на автотрасі Т-16-25 КПП «Кучурган» – Біляївка – Маяки – Овідіополь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба облавтодору.

«Оголошено тендер на ремонт дороги з урахуванням велодоріжок. У системі публічних закупівель Prozorro оголошено конкурсну закупівлю на роботи з поточного середнього ремонту дороги Т-16-25 КПП "Кучурган" - Біляївка - Маяки – Овідіополь, км 12+272 - км 52+332 (окремими ділянками)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на автотрасі, згідно з технічним завданням, будуть влаштовані велодоріжки з буферною зоною, що значно поліпшить придорожню інфраструктуру. Велодоріжки можуть стати додатковим стимулом для розвитку міжнародних змагань з велоспорту та туризму.

Крім того, передбачено влаштування сонячних панелей, опор вуличного освітлення та нові зупинки. Також буде відремонтовано два мости, що знаходяться біля селища Градениці. Ремонтні роботи будуть проводитися на двох ділянках загальною протяжністю 33 км. Велодоріжки облаштують на правій та лівій стороні автодороги.

Читайте також: В Івано-Франківську придбали ще шість нових автобусів з кондиціонерами

Як повідомлялося, облавтодор розпочав цьогоріч реалізацію інфраструктурного проєкту розвитку веломаршрутів "Велике та мале велоколо Одещини" на семи дорогах довжиною 400 км у межах виконання ремонту автотрас.

Веломаршрути проходитимуть на семи трасах: М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ; М-16 Одеса – Кучурган; М-27 Одеса – Чорноморськ; Т-16-25 КПП «Кучурган» – Біляївка – Маяки – Овідіополь; Т-16-47 Кароліно-Бугаз – Грибівка – Санжейка; Т-16-10 Приморське – Жовтий Яр – Татарбунари; Н-33 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші. Велодоріжки з'являться і на тих автотрасах, які відремонтували у 2020 році.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-