В Івано-Франківську придбали ще шість нових автобусів з кондиціонерами

В Івано-Франківську придбали ще шість нових автобусів з кондиціонерами

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківськ прибули 6 нових автобусів турецького виробництва, облаштовані для людей з інвалідністю та обладнані кондиціонерами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа.

"Шість автобусів турецького виробництва GULERYUZ COBRA GM 220LE поповнили автопарк КП «Електроавтотранс»! Ще один автобус приїде до кінця серпня", - йдеться у повідомленні.

Директор підприємства Віталій Голутяк розповідає, що 5 таких автобусів у ЕАТ уже були і добре себе зарекомендували. Тож вирішили закупити ще 7 транспортних засобів.

"Це дозволить нам збільшити кількість автобусів на міських маршрутах №40, №41 та №55. Тобто будемо випускати більше одиниць техніки на лінію щодня, не знімаючи при цьому інші автобуси з маршрутів. Це неабияк актуально, оскільки з вересня пасажиропотік зростає, адже розпочинається навчання у школах, університетах. Тому ми дуже вчасно їх отримали", – розповів Голутяк.

Зазначається, що придбані автобуси підлаштовані під людей з особливими потребами. А ще вони обладнані кондиціонерами. Тож тепер у КП "Електроавтотранс" уже 45% від загальної кількості транспорту – з кондиціонерами.

Придбані автобуси мають довжину 9,3 метра. Це дозволить “закрити” ті маршрути, де не може їхати 12-метровий транспорт. Крім того, нові автобуси обладнані валідаторами для безготівкової оплати, завдяки чому водіям не доведеться відволікатися під час руху автобусів.

Читайте також: Екстрена медицина Сумщини отримала 15 нових спецавтомобілів

"Поступово рухаємось до того, щоб забезпечити всю нашу громаду комунальним транспортом. Та обираємо для цього комфортні автобуси. Тішимося, що маємо змогу розвивати власну транспортну інфраструктуру для нашої громади", – прокоментував придбання міський голова Руслан Марцінків.

Надалі в Івано-Франківську планують продовжувати закуповувати 12-метрові автобуси вітчизняного виробництва. До слова, таких комунальне підприємство зараз має 40 одиниць.

Як повідомляв Укрінформ, чергова партія нових автобусів у кількості 10 одиниць надійшла до Херсона. Усього взято в лізинг 30 нових автобусів марки ATAMAN A092H6 загальною вартістю 67 200 000 грн. Лізинг підписано на 5 років. Поставку для Херсона здійснюють трьома партіями – по 10 автобусів у кожній.

Фото: www.martsinkiv.if.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-