На Дніпропетровщині у п’яти закладах профосвіти створять навчально-практичні центри

На Дніпропетровщині у п’яти закладах профосвіти створять навчально-практичні центри

Укрінформ
На Дніпропетровщині цьогоріч 5 закладів професійної освіти отримають держсубвенцію на облаштування навчально-практичних центрів. Заклади відібрала конкурсна комісія Міносвіти.

Про це повідомляється на сайті Дніпропетровської ОДА, передає Укрінформ.

«Дніпропетровщина має одну з найбільших в Україні мереж профтехів – їх в області 53. Відповідно і субвенція на наш регіон – серед найбільших. Це понад 10 млн грн. Її розподілять між 5 закладами – у Дніпрі, Кам’янському та Кривому Розі», – повідомила заступниця голови ОДА Ольга Горб.

За її словами, частину коштів мають виділити з обласного бюджету та бюджету міста Дніпро. Це ще майже 2,5 млн грн.

Зазначається, що обладнати простір для практичних занять планують і в Центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів №1 Кривого Рогу. Там опановують тонкощі затребуваних спеціальностей. Серед них  – машиніст-тракторист та слюсар з ремонту дорожньої техніки.

Читайте також: У Чернігові планують створити центр підготовки фахівців з озеленення та лікування дерев

«Облаштуємо полігон з доріжками. Придбаємо трактор з навісним обладнанням, набори інструментів. Буде ремонтний цех, навчальний клас з ноутбуками. Раніше змушені були орендувати базу для практики в одного з підприємств. Тепер зможемо відкрити свою, сучаснішу», – розповіла директорка закладу Ольга Рукавішнікова.

Повідомляється також, що загалом кошти на облаштування нових або дооснащення існуючих навчально-практичних центрів отримають 62 заклади України. Між ними розподілять 150 млн грн.

Фото: adm.dp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-