У Чернігові планують створити центр підготовки фахівців з озеленення та лікування дерев

У Чернігові планують створити центр підготовки фахівців з озеленення та лікування дерев

Укрінформ
У Чернігові планують створити центр сучасної арбористики та урбанізму, де готуватимуть фахівців з озеленення міста й лікування дерев.

Про це повідомила пресслужба Чернігівської міської ради, передає Укрінформ.

"Програмою озеленення міста на 2021-2025 роки, яку розробило КП "Зеленбуд" і яку начальник цього підприємства Артем Стах на минулому тижні презентував у міській раді, передбачене створення центру сучасної арбористики та урбанізму з метою навчання фахівців з лікування дерев та спеціалістів з озеленення міста", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що створення такого центру надасть можливість лікувати й рятувати пошкоджені та аварійні дерева власними силами, без залучення спеціалістів з інших міст.

Орієнтовні витрати на створення й утримання установи складуть близько 600 тис. грн на чотири з половиною роки.

Читайте також: Ліси Черкаської області захищають мінералізованими смугами

Арбористика - це комплекс заходів, спрямованих на лікування дерев та видалення їх частин, які постраждали від хвороб або чогось іншого. Арбористика заснована на підйомі фахівця на дерево за допомогою спеціального альпіністського спорядження. До обов'язків арбориста входить видалення засохлих і небезпечних гілок, кронування і лікування дерев, зміцнення стовбурів за допомогою розтяжок, тросів і болтів, інші роботи, спрямовані на порятунок рослин.

Прийняти Програму озеленення Чернігова міська рада має намір на одній із найближчих сесій.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-