Ліси Черкаської області захищають мінералізованими смугами

Ліси Черкаської області захищають мінералізованими смугами

Фото
Укрінформ
Черкаські лісівники масово очищають ділянки землі, які межують з лісовими масивами – роблять мінералізовані смуги. Таким чином запобігають пожежам лісів.

Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства на своїй сторінці у Facebook, передає Укрінформ.

“Щоб знизити ризик виникнення загорянь, працівники лісової галузі втілюють комплекси профілактичних заходів, – йдеться в повідомленні. – Одним із ефективних методів боротьби з вогнем є мінералізовані смуги – штучно створений протипожежний бар’єр, шляхом очищення певної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від легкозаймистих матеріалів. Як правило, це робиться механізованим способом: проводиться оранка ґрунту на певну ширину трактором з навісним інвентарем. Мінеральний шар ґрунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею. Під час загоряння така зорана смуга перешкоджає поширенню низової пожежі на інші ділянки лісу”.

Читайте також: Згорів минулого року: на Луганщині самовідновлюється листяний ліс

З початку 2021 року держлісгоспами Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства створено 2217 км нових мінералізованих смуг та здійснено догляд за 6935 км вже існуючих. Загалом прокладено понад 9 тисяч кілометрів мінералізованих смуг.

Фото: фейсбук-сторінка Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-