На Волині підлітки створюють мультики про історію сіл

На Волині підлітки створюють мультики про історію сіл

Фото
Укрінформ
На Волині юні учасники анімаційної майстерні створюють мультики про історію сіл, які нещодавно приєднались до Луцької тергромади.

Про це повідомляє Суспільне Волинь, передає Укрінформ.

«Підлітки з Волині створюють мультики про історію сіл, які нещодавно приєднались до Луцької тергромади. Забороль, Княгининок, Жидичин і Боголюби відтепер матимуть анімацію, створену жителями цих сіл», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що працюють з дітьми художниця Мар’я Гвоздєва-Тивонюк та аніматор Леонід Тивонюк.

«Перед тим, як розпочати створення мультфільму, діти та наставники досліджували історію, легенди, різні перекази чотирьох сіл, а після того опановували технічну частину створення мультиків», - поділився Леонід Тивонюк.

Учасниця анімаційної майстерні Юлія Пелюх розповіла, що у селі Боголюби за основу мультфільму взяли легенду про походження назви села. «Ніби у пана, який їхав через село зламалася карета - відлетіло колесо. Місцеві жителі допомогли його відремонтувати, нагодували та напоїли мандрівника. І він сказав, що тут живуть добрі люди, і їх Бог любить. Від цього і пішла назва села», - переповіла легенду Юлія.

Також повідомляється, що у процесі роботи кожну секунду діти знімають по 12 кадрів, щоб зняти 2 секунди відео, мають зробити 24 кадри. Кожну рухому деталь потрібно переміщувати в усіх кадрах на 1-2 міліметри. "Це доволі складно, але ми з цим справились", - сказав учасник анімаційної майстерні Григорій Панасюк.

Читайте також: «Сіверська брама»: на Чернігівщині стартував всеукраїнський національно-патріотичний форум

"Після того, як діти знімуть усі кадри для мультфільму, його змонтують та додадуть звук. У Боголюбах озвучку зроблять учасники театральної студії, яка діє у Будинку культури», розповів Леонід Тивонюк.

Презентація мультиплікацій відбудеться у серпні в рамках мандрівного фестивалю "З Родинного джерела".

Фото: Студія анімації "Імаго"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-