У Мукачеві проводять відкриті групові заняття, щоб підготуватися до третьої хвилі COVID-19

У Мукачеві проводять відкриті групові заняття, щоб підготуватися до третьої хвилі COVID-19

Фото
Укрінформ
У Мукачеві в міському парку проводять відкриті групові заняття, щоб підготуватися до третьої хвилі COVID-19 восени. 

Учасники групи цього та минулого року вже встигли перехворіти на коронавірус, здолали хворобу у легкій формі і хочуть навчити протистояти захворюванню інших, розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу громадська активістка, керівник групи Наталя Васько.

За її словами, долучатися до відкритих занять може будь-хто, не має значення вік, вага тіла чи фізичний стан. Збираються учасники занять раз на тиждень у міському парку на галявині біля дитячого майданчику, займаються щосереди вранці - до початку робочого дня. Заняття безкоштовні, єдина умова – повторювати вправи вдома на постійній основі, тоді це має ефект.

«Ця гімнастика - заняття за змішаними методиками, яким я навчалася сама протягом багатьох років і яким зараз навчаю інших людей. Це фізичні вправи, дихальні вправи, вправи на розслаблення м’язів спини, робота з внутрішніми органами тощо. Я сама біолог за фахом, десятки років вивчаю та практикую ЗСЖ, є сертифікованим інструктором з китайської гімнастики. Мені хочеться бути корисною громаді. Відтак, за моїми спостереженнями, минулого року усі гуртківці, з якими ми займаємося вже довший час, перехворіли на ковід у легкій формі і ніхто не потрапив до лікарні, тож я вирішила зробити ці заняття відкритими. Тому чекаємо, що до нас долучаться інші люди, котрі не байдужі до свого здоров'я», - каже Наталя Васько.

За її словами, нині варто готуватися до третьої хвилі ковіду, початок якої прогнозують восени.

«Відомо, що навіть перенесення хвороби раніше та щеплення - не дають резистентності до вірусу, відтак, варто готуватися вже зараз. Завдяки дослідженням медиків, маємо інформацію, що легко переносить хворобу той, у кого сильний імунітет та міцний організм. На наших заняттях ми працюємо з легенями, з диханням, проробляємо тіло від голови до п’ят, тренуємо стресостійкість. Організм повинен мати навички боротьби і бути сильним», - каже пані Наталя.

За її словами, щотижневі заняття у парку вже відвідує з десяток містян. У групі очкують, що до них долучиться більше людей.

Читайте також: 76-річний марафонець з Миколаєва розповів, чому віддає перевагу бігу

«Потрібно зрозуміти, що немає чарівного уколу чи таблетки, яка зможе врятувати від ковіду. Тож ми не маємо бути лінивими й мусимо готуватися до третьої хвилі вірусу вже тепер» - каже пані Васько.

Як повідомила Наталя Васько, заняття проводитиме протягом усього серпня та вересня, доки дозволятиме погода.

Фото надані Наталією Васько

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-