Під Тернополем проходить фестиваль бджолярів

Під Тернополем проходить фестиваль бджолярів

Укрінформ
Третій Міжнародний фестиваль "Медове Тернопілля", що розпочався у неділю в селі Великі Гаї неподалік Тернополя, зібрав пасічників з різних куточків України.

Про повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цьогорічне свято меду десятки бджолярів з Тернопільщини та інших областей України привезли не тільки зразки солодкої продукції. Пасічники прибули на фестиваль із різноманітними технічними новинками щодо медоносної справи. Також під час фестивалю дискутуватимемо про подальшу кооперацію та об’єднання фахівців бджолярства, аби гідно конкурувати на вітчизняному ринку і виходити зі своєю продукцією на світовий ринок, спільно шукатимемо шляхи порозуміння аграріїв та пасічників, говоритимемо і про культуру споживання меду, бо це – здоров’я нації», - сказав голова громадського об’єднання "Спілка пасічників Тернопільщини" Юрій Березовський.

За його словами, у рамках фестивалю триватиме благодійна акція «Баночка солодкого меду - для мого захисника», під час якої пасічники передадуть мед українським воїнам.

Читайте також: Фермер з Луганщини виготовляє мед з фацелії та еспарцету

Під час фестивалю триватиме і дегустація медових виробів, гості свята зустрічатимуться із знаними пасічниками, апітерапевтами.

Також у фестивальній програмі – ігри, вікторини, виставки творів народного мистецтва на бджолярську тематику, конкурс питних медів, вечірнє чаювання з медом, перегляд науково-популярних фільмів про бджільництво.

Завершиться медове свято великим концертом за участю художніх самодіяльних колективів та ансамблю пісні і танцю «Гуцулія».

В обласному департаменті АПК повідомили, що нині жителі Тернопільщині утримують майже 60 тис. бджолосімей, а в сільгосппідприємствах – понад пів тисячі бджолородин.

Читайте також: В Україні розпочався проєкт «Належна бджільницька практика»

Як повідомляв Укрінформ, незважаючи на несприятливу весну, у минулому 2020 році Україна експортувала рекордний обсяг меду — понад 81 тис. тонн. А загальний обсяг виробництва меду сягнув понад 150 тис. т.

В цьому році бджолярі прогнозують добрий збір меду. Тепла погода з короткочасними дощами сприяла хорошому виділенню нектару. Також збільшились площі посівних медоносних культур, передусім, соняшнику та гречки, що сприятиме медозборам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-