Львівській лікарні подарували очисну систему води

Львівській лікарні подарували очисну систему води

Фото
Укрінформ
Благодійники подарували дитячому опіковому відділенню 8-ї міської клінічної лікарні спеціальну систему очистки проточної води. 

Тепер найменші пацієнти матимуть чисту питну воду з-під кранів. Лікарня стала першим медичним закладом в Україні, де встановили таку систему очистки води, повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Ми привезли обладнання, завдяки якому з кранів могла би текти добра, очищена питна вода в дитячому опіковому відділенні. Перед тим ми взяли пробу води, провели аналіз і вирішили підтримати цей проєкт саме тут. Я маю можливість допомогти дітям, це мій шанс, і я роблю це. Тут, у цій лікарні, я знайшов добрих друзів, яким довіряю, і яких ми охоче підтримуємо. А нам довіряють і нас підтримують спонсори Німеччини, і таким чином це працює», - розповів керівник благодійного фонду «H.O.P.E. we help children» Вольфган Понто.

Керівник фонду додав, що Україну він відвідує вже 61-й раз, і їх благодійний фонд підтримує лікарні не тільки на Львівщині, а по всій країні.

За словами керівника 8-ї міської клінічної лікарні Василя Трунквальтера, з благодійним фондом «H.O.P.E. we help children» та Вольфганом Понто лікарня тісно співпрацює з 2015 року. Загалом фонд багато вже допоміг, були зроблені деякі ремонти у відділенні, передано 1500 ліжок. Майже всі іноземні клініки мають таку систему очистки води, а в Україні це лише запроваджують, зазначив він.

«Такого обладнання для очистки води більше ніде нема в місті. Зараз за кордоном фактично в кожному закладі встановлюється система очистки води. В Україні ми перша установа, де буде встановлена така система, і у проєкті є ще Кам’янець-Подільський»,- додав Трунквальтер.

Читайте також: Органічне добриво вироблятимуть з львівського компосту

«H.O.P.E. we help children» – благодійний фонд, створений громадянином Німеччини Вольфгангом Понто у містечку Ванген ім Альгой у 2015. Фонд займається покращенням медичного забезпечення хворих дітей України. Оскільки перше українське місто, яке Вольфганг відвідав в рамках Євро-2012 було місто Львів, і майбутній благодійник «закохався» в це стародавнє місто, він прийняв рішення допомагати найперше Львову і його маленьким мешканцям.

Фото: Олександр Мазуренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-