На хакатоні в Сумах обговорили альтернативу пластику

На хакатоні в Сумах обговорили альтернативу пластику

Фото
Укрінформ
Учасники хакатону запропонували зменшити використання пластику завдяки виготовленню біорозкладної плівки з хітину, отримання біопластику за допомогою грибів тощо.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла співорганізатор хакатону, координатор міжнародного проєкту «Продукування та поширення ідей циркулярної економіки відповідно до Плану дій ЄС» за програмою Еразмус+ Жан Моне, старший науковий співробітник науково-дослідної частини Сумського національного аграрного університету Тетяна Шевченко.

«У першому міжнародному Plastic Challenge Hackathon 2021 взяли участь понад 50 учасників з різних регіонів України та Румунії. Під час заходу шукали ідеї щодо розробки біопластиків як екологічної альтернативи традиційним пластикам, сприяння їх розвитку та комерціалізації, прогресивні технології сортування та рециклінгу відходів з полімерів, попередження утворення відходів пластику», - зазначила Шевченко.

За її словами, на конкурсі ідей перше місце здобула команда Університету державної фіскальної служби України, яка розробила пропозиції з податкового стимулювання екологічних ініціатив виробників.

Друге місце посіли представники Херсонського державного аграрно-економічного університету, котрі розробили технологію вирощування мікологічного біоматеріалу (грибів) для створення екологічних і органічних промислових товарів.

На третьому місці опинилася команда Інституту прикладної фізики НАН України, що запропонувала виробляти біорозкладну плівку з хітину.

Усі переможці отримали грошову винагороду.

Окрім того, грошовий приз за спеціальним кейсом від партнера хакатону отримав проєкт студентки Сумського національного аграрного університету, які запропонували створювати біопакування з органічних відходів

Читайте також: Український стартап продає папір з опалого листя

Рlastic Challenge Hackathon 2021 є партнерським заходом Європейського зеленого тижня (EU Green Week). Захід проходив на  базі Сумського національного аграрного університету.

Фото надали Тетяна Шевченко, Юрій Данько

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-