Студентка з Маріуполя виготовляє екологічні добрива з морських водоростей

Студентка з Маріуполя виготовляє екологічні добрива з морських водоростей

Укрінформ
Студентка з Маріуполя Марія Шабанова навчилась виготовляти екологічні добрива з водоростей Азовського моря.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук-сторінку Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України».

Ідея у студентки з’явилася взимку. Вона почала експериментувати вдома – зробила екстракт з водоростей, дослідження проводила у батьківській теплиці.

«Водорості, які я мала, поставила на водяну баню, стала випаровувати воду. Потім кілька тижнів відстоювала цю суміш, постійно спостерігала за процесом, змінами, які відбувалися, робила фото, записи. Коли добриво було готове, я розвела його з водою та почала поливати ним кімнатні рослини», - зазначає студентка.

Марія Шабанова планує зробити хімічний аналіз отриманого добрива, її цікавить склад суміші, яка вийшла. У травні вона представить свої результати на конкурсі стартапів.

За її словами, таким чином можна очистити Азовське море, оскільки волонтери збирають на узбережжі  водорості та викидають їх.

Читайте також: Дачний сезон відкрито: 5 фактів про біодобрива

Знання отримала під час навчального курсу «Основи інноваційного підприємництва на практиці» у Приазовському державному технічному університеті,  де освоїла основи інноваційного підприємництва. Навчання проходило за сприяння Проєкту USAID в рамках інформаційної кампанії «Схід економічних можливостей».

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-