В Австрії запрацювало перше водневе таксі

В Австрії запрацювало перше водневе таксі

Укрінформ
В австрійській землі Штирія вперше в країні як таксі використовується автомобіль з водневим двигуном, який замість вихлопних газів викидає в атмосферу водяну пару.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у репортажі австрійського суспільного телерадіомовника ORF.

«У Штирії працює перше в Австрії таксі з водневим двигуном. Ця технологія вважається особливо екологічною, оскільки замість вихлопних газів з вихлопної труби виходить переважно водяна пара», - йдеться у матеріалі.

Усього в Австрії наразі зареєстровано 50 транспортних засобів з водневим двигуном. Підприємець Герхарт Краус з містечка Вільдон вирішив свій водневий автомобіль використовувати як таксі, його мета – створити «вільну від вуглекислого газу службу таксі».

«Я усвідомив, що насправді на ринку існує абсолютно практична технологія, яка може використовуватися серійно, і це – воднева технологія», - зазначив підприємець.

Читайте також: У чотирьох містах України працює безкоштовне таксі для онкопацієнтів

Наразі воднева технологія дозволяє автомобілю їхати в один бік 600 км. Заправка машини триває в середньому 5 хвилин. Один кілограм водню при заправці коштує 9 євро, повний бак на 6 кілограмів – близько 54 євро. Щоправда, поки проблемою залишається недостатня кількість водневих АЗС в Австрії – всього шість на всю країну.

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-