МОЗ планує запустити систему реабілітації у медзакладах

МОЗ планує запустити систему реабілітації у медзакладах

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я планує запустити систему надання реабілітації безпосередньо у медичних закладах з початку хвороби чи травми.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

"Міністерство охорони здоров'я на реалізацію Закону України "Про реабілітацію в сфері охорони здоров'я" запроваджує функціонування сучасної системи надання реабілітаційної допомоги безпосередньо у закладах охорони здоров'я із самого початку захворювання або травми і залученням повного складу фахівців з реабілітації", - сказала Микичак.

За її словами, в МОЗ уже напрацювали ряд необхідних документів. Зокрема, розроблено проєкти порядку надання реабілітаційної допомоги, типового положення про реабілітаційне відділення/підрозділ, типового положення про мультидисциплінарну реабілітаційну команду. Проєкти документів уже направлено на погодження зацікавленими сторонами.

Читайте також: У Тернополі для дітей проводять сеанси каністерапії - лікування за участі собак

Крім того, продовжується робота над проєктом державного типового плану реабілітації, порядку забезпечення осіб з обмеженнями повсякденного функціонування необхідними технічними засобами реабілітації, проєктом положення про типовий реабілітаційний план тощо. "Таким чином, ми сформуємо адекватне і повноцінне нормативно-правове забезпечення нової системи реабілітації в Україні", - прокоментувала Микичак.

Заступниця міністра прогнозує, що нова система реабілітації може запрацювати вже цього року.

Як повідомлялося, медична реабілітація за Програмою медичних гарантій (ПМГ) у 2021 році надаватиметься у 249 медичних закладах за двома пакетами.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-