У Тернополі для дітей проводять сеанси каністерапії - лікування за участі собак

У Тернополі для дітей проводять сеанси каністерапії - лікування за участі собак

Укрінформ
Сеанси каністерапії – лікування за допомогою собак - впроваджують у Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Центру у Фейсбуці.

«Запрошуємо на третій сеанс каністерапії із золотистими ретриверами Маєю та Вайдом. Собаки-терапевти застосовуватимуть свої уміння на практиці, тому запрошуються діти з інвалідністю та діти, які потребують корекційного впливу каністерапевтів. Проводитимуть сеанси власники собак», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у програмі практичної частини - навички спілкування із собаками, ігри з ними, читання у їх присутності, що виробляє правильну вимову та сприяє вербальному розвитку дитини, поліпшує дитячу моторику.

Кожна дитина має змогу попрацювати з двома собаками як окремо, так і за присутності батьків.

Каністерапія – лікування за допомогою собак. За твердженням медиків, коли пацієнт гладить собаку, то і його мозок, і мозок тварини виробляють в рази більшу кількість дофаміну - «гормону щастя». Дофамін зменшує інтенсивність депресивних і неспокійних станів, а також знижує рівень кров’яного тиску

Спеціально навчені собаки-каністерапевти можуть надовго стримати страх, депресію, напругу, знизити неуважність і мобілізувати рухові функції. Собак використовують для профілактики й лікування простудних захворювань, захворювань серцево-судинної системи, при безсонні, алергії та астмі. Спілкування з тваринами відіграє особливу роль у соціально-психологічному благополуччі дітей, собаки допомагають подолати самотність та знімають психоемоційне напруження.

Читайте також: На Херсонщині пройдуть велоперегони морським узбережжям

Нині каністерапія широко розвинена у країнах Західної Європи, Америки, подібний досвід є у Польщі, все частіше до цього методу звертаються в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-