Необхідно створити умови для появи компаній у різних сферах ІТ-галузі - Федоров

Необхідно створити умови для появи компаній у різних сферах ІТ-галузі - Федоров

Укрінформ
Держава має створити всі умови для того, щоб в Україні з'являлись компанії у різних сферах ІТ-галузі, зокрема, кіберспортивній, EdTech, кіберзахисту, блокчейн-технологій та інших.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час онлайн-презентації спеціального правового режиму Дія City.

"Є сфери, які я вважаю недооцінені, й потрібно стимулювати їх розвиток. Не потрібно займатися розвитком цих напрямків, потрібно створити умови, щоб компанії тут з'являлися, розвивалися, а не переїжджали в інші міста та країни. Це і кіберспорт, і кіберзахист, це і напрямок EdTech, це і "інтернет речей" та блокчейн", - відзначив Федоров.

Він додав, що зі свого боку держава має зробити все, щоб такі компанії створювались в Україні. Віцепрем'єр зазначив, що одним з таких кроків стимулювання розвитку ІТ-галузі стане спеціальний правовий режим Дія City, який запрацює після того, як Верховна Рада ухвалить відповідний законопроєкт.

Читайте також: Дія City забезпечить зростання ІТ-сектору на 40-50% щороку – Федоров

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри на початку червня 2020 року анонсувало старт проєкту Дія City - першої у світі віртуальної бізнес-країни. Мета проєкту - створити сприятливі умови для розвитку інноваційного і технологічного бізнесу.

Планується, що проєкт зацікавить українські та міжнародні IT-компанії, інвестиційні фонди, стартапи, освітні організації. У рамках спецрежиму діятимуть: ПДФО - 5% замість 18%; військовий збір - 1,5%; ЄСВ - 22% від МЗП; податок на виведений капітал - 9% замість податку на прибуток (18%). Проєкт також передбачає особливі правові умови, які запроваджують додаткові механізми захисту власності та прав резидентів.

Законопроєкт №4303 "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" був зареєстрований у Верховній Раді у листопаді 2020 року. 23 березня профільним комітетом ВР надано доопрацьований проєкт закону.

Фото: city.diia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-