Дія City забезпечить зростання ІТ-сектору на 40-50% щороку – Федоров

Дія City забезпечить зростання ІТ-сектору на 40-50% щороку – Федоров

Укрінформ
Спеціальний правовий режим для ІТ-галузі «Дія City» дозволить забезпечити зростання ІТ-сектору на 40-50% щороку.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Фейсбуці.

«Завдяки «Дія City» ми можемо стати справжньою IT-нацією. Це дозволить збільшити кількість IT-працівників вдвічі (з 200 до 450 тисяч) впродовж 4 років. «Дія City» забезпечить зростання ІТ-сектору на 40-50% щороку (сьогодні це 20-30%), а також збільшить доходи IT-галузі до $16,5 млрд (у 2019 році — $6 млрд)», - написав Федоров.

Він додав, що цей режим є добровільним, а IT-спеціалісти, діджитал-маркетологи, спеціалисти з edtech, кіберспорту, дизайнери та всі, хто працюватиме в компаніях-резидентах «Дія City», отримають можливість працювати як фрілансери, але при цьому матимуть соціальні гарантії.

Читайте також: У «Дії» можна буде авторизуватися за допомогою NFC

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри на початку червня 2020 року анонсувало старт проєкту «Дія City» - першої в світі віртуальної бізнес-країни. Мета проєкту - створити сприятливі умови для розвитку інноваційного і технологічного бізнесу. Планується, що проєкт зацікавить українські та міжнародні IT-компанії, інвестиційні фонди, стартапи, освітні організації. У рамках спецрежиму діятимуть: ПДФО - 5% замість 18%; Військовий збір - 1,5%; ЄСВ - 22% від МЗП; Податок на виведений капітал - 9% замість податку на прибуток (18%). Проєкт також передбачає особливі правові умови, які запроваджують додаткові механізми захисту власності та прав резидентів.

Законопроєкт №4303 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» був зареєстрований у Верховній Раді у листопаді 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-