На Вінниччині вирощують органічні овочі борщового набору

На Вінниччині вирощують органічні овочі борщового набору

Укрінформ
На Вінниччині агроферма вирощує органічні овочі борщового набору. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор товариства Вадим Кричковський.

«Ми вирощуємо чисті овочі четвертий рік. Наші принципи полягають у збереженні природного багатства землі та бізнес-можливостях людини. У 2019 році наша компанія започаткувала екологічно чистий бренд продукції Organic-D, а вже через рік лабораторна сертифікація Prime Lab Tech підтвердила, що кількість нітратів в урожаї нашої моркви, наприклад, у 17 разів нижче за норму, а 86% з усіх дозволенних видів пестицидів не виявлені взагалі», - повідомив Кричковський.

За його словами, в компанії вирощують чотири види овочів з борщового набору - по два сорти капусти, моркви, буряків та цибулі. Вони ростуть на 300 га ріллі, розташованих поблизу селища Сутиски, неподалік від Вінниці. 20% полів – із крапельним зрошуванням.

Для того, щоб розпочати співпрацю з міжнародними продуктовими торговими мережами, компанія пройшла перевірку і отримала сертифікат Global GAP. Це міжнародний стандарт безпеки продукції та її повного циклу вирощування, починаючи від землі та посівного матеріалу.

«Запорукою природного росту наших овочів є натуральне добриво, отримане шляхом переробки відходів тваринництва. Добриво виробляється в інноваційній біогазовій станції свинокомплексу «Субекон», розташованого поруч. Способом анаеробного зброджування залишків тваринного виробництва знищуються патогенні мікроорганізми. Даний метод агрономічного прийому дозволяє збагатити ґрунт гумусоутворюючими кислотами і тим самим сприяє активному відновленню родючості землі», - розповів Кричковський.

Читайте також: Що лікує гарбуз і кому гарбуза не можна

Завдяки цьому, додав він, овочі насичені корисними мікроелементами та абсолютно безпечні. А сучасне овочесховище ємністю 3 тис. тонн з рівномірним розподілом повітряних потоків у приміщеннях та озонуванням, забезпечує їх ідеальний стан аж до того моменту, як вони потраплять на стіл споживачів.

Фото з відкритих джерел та з сайту компанії-виробника

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-