Програму контролю сирого молока планують зробити загальноукраїнською

Програму контролю сирого молока планують зробити загальноукраїнською

Укрінформ
Пілотний проєкт із запровадження програми контролю сирого молока буде масштабовано на національному рівні.

Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час вебінару, організованого в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», передає Укрінформ.

«Ми дуже зацікавленні у впровадженні пілотного проєкту у всіх областях України та запевняємо, що зробимо все можливе для його ефективної реалізації», - зазначила Магалецька.

Вона зауважила, що до пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока», який проводиться у Харківській, Вінницькій, Миколаївській та Полтавській областях, зараз готові долучитися ще шість областей: Хмельницька, Донецька, Дніпропетровська, Київська, Волинська та Сумська.

За словами Магалецької, розширення проєкту на всю країну дозволить застосовувати всюди єдині стандарти.

У межах проєкту розроблений «Молочний модуль» – програмне забезпечення для автоматичного збору результатів досліджень, підрахунку середнього геометричного значення для показників рівня загального бактеріального забруднення (ЗБЗ) та кількості соматичних клітин (КСК).

«Ми хочемо, щоб «Молочний модуль» був легкий у користуванні та відповідав усім очікуванням зацікавлених сторін. Співпраця із регіональними виробниками, фермерами та фахівцями Держпродспоживслужби допоможе зрозуміти, які зміни необхідно внести для ефективної роботи «Молочного модуля», - наголосила очільниця відомства.

Читайте також: На Кіровоградщині корейська компанія інвестуватиме у сільське господарство

Швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO), із залученням приватного сектору України. Програма впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), швейцарською консалтинговою компанією, яка працює у напрямку безпеки харчових продуктів від здорових тварин.

Програма розпочала діяльність у серпні 2019 року та діятиме до червня 2023 року.

Фото: dpss.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-