У Європі розвивають офшорні акваферми

У Європі розвивають офшорні акваферми

Укрінформ
У Європі зараз  розвивається аквабізнес у нейтральних морських водах.

Про це йдеться у матеріалі «Агробізнес Сьогодні», передає Укрінформ.

«У винахідників виникла думка про так звані офшорні акваферми. Тобто такі, що розташовуються у нейтральних водах – там, де простір безкоштовний.  У відкритому розбурханому морі люди навчилися не лише добувати нафту й газ, а й так само - розводити риб і креветок. Це – марикультура, або офшорний  аквабізнес», - йдеться у матеріалі.

Зокрема у супермаркетах нині можна побачити морепродукти під маркою SalMar від компанії з Норвегії, одного з найбільших виробників вирощуваного лосося в світі.  Вона й побудувала офшорну ферму далеко від берега. Технологію розробили норвежці, а  ферму-платформу за їхніми кресленнями зробили суднобудівники міста Ціндао, Китай.

Читайте також: На Хмельниччині печуть домашній бездріжджовий хліб за авторським рецептом

Хоча моря й океани покривають понад 70% поверхні Землі, однак тільки 2% їжі, споживаної людиною, надходить з морів. ФАО - продовольча і сільськогосподарська організація ООН - у недавньому звіті виявила, що рибництво є зростаючим найшвидше за останні 40 років агросектором. 

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-