У Німеччині вивели сорти картоплі з низьким вмістом вуглеводів

У Німеччині вивели сорти картоплі з низьким вмістом вуглеводів

Укрінформ
Німецькі селекціонери  розробили  картоплю з низьким вмістом вуглеводів для прибічників здорового способу життя.

Про це повідомляє Landlord, передає Укрінформ.

Компанія з виробництва картоплі Europlant Pflanzenzucht GmbH розпочала  виробництво  нового сорту картоплі, щоб підтримати тенденцію до низьковуглеводного харчування.

«Попит величезний. Люди, які цінують низьковуглеводну дієту, тепер мають альтернативу», – зазначає директор Europlant  Йорг Ренатус.

Нові сорти картоплі мають середній відносний вміст енергії як мінімум на 30% нижче, аніж у звичайній картоплі. Їх вирощують кваліфіковані фермери, сертифіковані за німецькими стандартами QS – Quality and Security. Це одна з найбільших в Європі систем контролю якості продуктів харчування від сільських виробників до роздрібної торгівлі. В  2004 році стандарт був поширений на ланцюжок поставок фруктів, овочів і, власне, картоплі.

Читайте також: На Чернігівщині селекціонери вивели сорт цибулі, яка зберігає свої якості до нового врожаю

Якщо низьковуглеводна картопля прийдеться до смаку прихильникам здорового способу життя, то виведенням таких сортів займуться основні гравці ринку.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-