Світ зобов'язаний допомогти Україні - Штайнмаєр

Світ зобов'язаний допомогти Україні - Штайнмаєр

Укрінформ
Демократичний світ зобов‘язаний допомогти Україні в її боротьбі проти агресора.

Про це заявив федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на спільній з французьким колегою Еммануелем Макроном пресконференції після їх переговорів у Берліні в неділю, передає кореспондент Укрінформу.

Штайнмаєр нагадав, що ЄС був заснований на засадах верховенства права та демократії, визнання кордонів і їх повазі.

«Люди відчувають з лютого 2022 року, що щось пішло не так. Ми повинні переконати людей в необхідності протистояти цьому, що треба не просто мріяти про мир, але що ми зобов‘язані підтримати Україну, яка веде оборонну збройну боротьбу», — заявив німецький президент.

Він запевнив, що Україна може розраховувати на підтримку Німеччини та Франції. Ці дві країни також об‘єднані в рішучості захистити ЄС від спроб розділити його.

«Стратегія Путіна на виснаження та руйнування не повинна мати успіху, ми продовжимо спільно та рішуче підтримувати Україну в її обороні, вона може на нас покластися», — додав глава держави.

Читайте також: Президенти ФРН і Франціі виступили на Фестивалі демократії в Берліні

Як повідомлялось, Макрон перебуває в Німеччині на запрошення президента з першим за 24 роки офіційним візитом.

Нагадаємо, Штайнмаєр був главою Міністерства закордонних справ України в уряді Ангели Меркль і активним прихильником Мінських домовленостей, але після початку повномасштабної війни переглянув свою позицію.

23 травня у своїй промові на урочистій церемонії з нагоди 75-ї річниці проголошення Основного закону федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що загроза з боку Росії для України та всієї Європи не зникне сама собою. Також він додав, що українці не здадуться у своїй боротьбі за свободу.

Фото: bundespraesident.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-