Президенти ФРН і Франціі виступили на Фестивалі демократії в Берліні

Президенти ФРН і Франціі виступили на Фестивалі демократії в Берліні

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон розпочав свій державний візит до Німеччини спільним із федеральним президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром виступі на Фестивалі демократії з нагоди 75-річчя Конституції ФРН.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Макрон говорив про важливість захисту демократії, особливо, коли вона зазнає атак як ззовні, зокрема, через російську агресію проти України, але також і зсередини.

Штайнмаєр своєю чергою висловив радість з того, що Європа не дозволяє себе розколоти за ці понад два роки, що Росія веде війну проти України, а навпаки згуртувалась.

«Ми знаємо, що робити, й Україна може покластися на підтримку Німеччини та Франції», — заявив він.

Після прогулянки центром міста відбулася зустріч із військовими почестями перед палацем Бельвю, а ввечері обидва глави держав дадуть «спільний старт» Німецько-французького спортивного літа 2024 у фан-зоні УЄФА ЄВРО 2024 біля Бранденбурзьких воріт.

Читайте також: Путін не готовий до миру - Макрон

Як повідомляв Укрінформ, у ході державного візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Німеччини, який триватиме до 28 травня, окрім переговорів із німецьким візаві, він також зустрінеться з канцлером ФРН, візьме участь у Раді міністрів обох держав, у Раді безпеки та оборони, у Фестивалі демократії та відкриє Німецько-французьке спортивне літо.

Попри те, що німецькі лідери часто проводять міжнародні зустрічі, це перший державний візит французького лідера в ФРН за 24 роки.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-