Ультраправі друзі Путіна хочуть зруйнувати Європу, потрібно цьому завадити - фон дер Ляєн

Ультраправі друзі Путіна хочуть зруйнувати Європу, потрібно цьому завадити - фон дер Ляєн

Укрінформ
Демократичні сили у новому складі Європарламенту, який буде сформований за підсумками Європейських виборів у червні цього року, мають чітко визначити ключові принципи політичної співпраці, та не дозволити ультраправим партіям зруйнувати Європу.

Про це сьогодні під час дебатів «Eurovision Debate 2024» серед кандидатів на посаду керівника Єврокомісії, що відбулися за участі представників провідних європейських політичних партій, заявила Урсула фон дер Ляєн, яка на цьому заході виступала в якості кандидата від Європейської народної партії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливим є встановити чіткі принципи, з ким з числа членів Європарламенту ми хотіли б співпрацювати. Для цього є три критерії. Перший – вони (політичні сили – ред.) мають бути проєвропейськими. Друге – вони мають бути проукраїнськими, що означає, - антипутінськими. І третє - вони мають виступати за верховенство права», - наголосила фон дер Ляєн.

Читайте також: ЄС має відкрити двері для України і країн Західних Балкан - кандидат у президенти Єврокомісії

Вона зауважила, що всі провідні політичні сили Європи, що беруть участь у цих виборах, усвідомлюють, що структура та дієздатність нового Європейського парламенту буде залежати від процесу формування політичних груп та міжпартійних об’єднань.

«Якщо ви подивитеся, наприклад, на такі сили як Rassemblement National (Франція – ред.), або AFD (Alternative für Deutschland) у Німеччині, Възраждане (Болгарія – ред.) або Konfederacja у Польщі – всі вони мають різні імена та різні принципи. Але у всіх них є одна спільна риса: вони всі є друзями Путіна і вони хочуть зруйнувати нашу Європу. Ми не дозволимо, щоб це відбулося», - підкреслила «провідний кандидат» від ЄНП.

Читайте також: ЄС має одночасно вирішувати питання підтримки України та власної безпеки - фон дер Ляєн

Як вже повідомлялося, 6-9 червня 2024 року в усіх країнах ЄС відбудуться вибори до Європейського парламенту, які стануть визначальними для формування ключових напрямків внутрішньої та зовнішньої політики ЄС на наступні роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-