Ядерні залякування Росії впливають на настрої німців щодо допомоги Україні - експерт

Ядерні залякування Росії впливають на настрої німців щодо допомоги Україні - експерт

Укрінформ
Росія вкотре дієво використовує політику залякування європейських країн шляхом ядерних погроз і перетворення російсько-української війни на третю світову. Така російська стратегія особливо впливає на німецьких громадян.

Таку думку висловив кандидат історичних та політичних наук, аналітик Стокгольмського центру Східноєвропейських досліджень Андреас Умланд у інтерв’ю Radio NV, передає Укрінформ.

«На жаль, це особливо ефективно в Німеччині, тому що це обговорюється в німецькому суспільстві. Це навіть не настільки стосується уряду, експертів і еліти, скільки просто звичайних німців, які бояться, що буде Третя світова війна», - сказав Умланд.

Він зазначив, що наразі в Німеччині немає такої як раніше проросійської позиції в уряді, та залишаються лише деякі маргінальні німецькі партії, які продовжують казати про мир чи вирішення війни в Україні шляхом перемовин. Однак російські погрози ще мають вплив на думку німецького суспільства, зауважив Умланд.

Читайте також: Росія «брязкає ядерною зброєю», щоб впливати на рішення західних політиків - ISW

Німеччина й досі залишається непослідовною у своїй позиції щодо допомоги Україні, забезпечуючи її військовою допомогою задля захисту українських територій та одночасно має відкриті питання стосовно постачання інших видів озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц, після переговорів з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком у квітні цього року, заявив, що не збирається змінювати своє рішення не постачати Україні ракети Taurus.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-