Росія «брязкає ядерною зброєю», щоб впливати на рішення західних політиків - ISW

Росія «брязкає ядерною зброєю», щоб впливати на рішення західних політиків - ISW

Укрінформ
Кремль приурочує «брязкання ядерною зброєю» до важливих політичних дискусій на Заході, намагаючись вплинути на західних політиків у прийнятті важливих рішень.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

В ISW нагадали, що Міністерство оборони Росії 21 травня оголосило про початок першого етапу нестратегічних (тактичних) навчань із застосуванням ядерної зброї. Також було заявлено, що Повітряно-космічні сили проведуть навчання з балістичними ракетами «Іскандер» і аеробалістичними «Кинджалами».

Аналітики також звернули увагу на те, що відомий кремлівський блогер, нагороджений Кремлем, прямо пов'язав ці навчання із намаганнями Кремля вплинути на прийняття рішень на Заході, зокрема з нещодавніми дискусіями щодо обмежень на використання Україною західної зброї для ураження військових цілей на території Росії.

«Це підтверджує оцінку ISW про те, що російські випробування тактичної ядерної зброї є частиною кампанії рефлексивного контролю Кремля, який часто використовує брязкання ядерною зброєю, щоб примусити тих, хто приймає рішення на Заході, до самостримування», - йдеться у звіті.

Водночас, за оцінкою ISW, політика США і Заходу, яка обмежує можливості України завдавати ударів по військових об'єктах у Росії, «серйозно підриває здатність України захистити себе від нинішніх російських наступальних операцій на півночі Харківської області або в будь-якій іншій зоні вздовж кордону, де російські війська можуть вирішити провести наступальні операції в майбутньому».

Читайте також: ГУР про ядерні погрози Росії: Чогось нового тут немає, події на полі бою - важливіші

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня у Росії анонсували проведення навчань «з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань». 21 травня російські військові розпочали перший етап навчань із практичним відпрацюванням підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-