Міністр оборони Британії вважає, що «тотальна мобілізація» економіки Росії неможлива

Міністр оборони Британії вважає, що «тотальна мобілізація» економіки Росії неможлива

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс, коментуючи проблеми Росії з дефіцитом робочої сили, зокрема, через війну проти України, заявив, що кремлівському лідеру Володимиру Путіну не вдасться повністю перевести економіку країни на воєнні рейки.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Тотальна мобілізація Путіним своєї економіки просто нежиттєздатна. І він це знає. Якщо всі союзники підтримають обіцянку Великої Британії допомагати Україні протягом наступних 6 років, ми зможемо використати цю слабкість та унеможливити підтримку російською економікою своїх військових зусиль», - наголосив Шеппс.

Читайте також: Країни «Рамштайну» вже виділили Україні $95 мільярдів військової підтримки - Остін

Як повідомляв Укрінформ, британська розвідка у своєму зведенні за понеділок зазначила, що на тлі війни проти України Росія відчуває дефіцит робочої сили, що стає серйозною проблемою в деяких секторах її економіки. Цей дефіцит принаймні частково спричинений війною Росії проти України через мобілізацію частини працюючого населення та еміграції деяких кваліфікованих спеціалістів, які прагнули уникнути призову.

Торік в Росії не вистачало 4,8 млн працівників. Зокрема, російська транспортно-логістична галузь не змогла заповнити 25% вакансій водіїв вантажівок протягом 2023 року.

Фото: PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-