Заміна міністра оборони РФ свідчить про підготовку Кремля до затяжної війни - ISW

Заміна міністра оборони РФ свідчить про підготовку Кремля до затяжної війни - ISW

Укрінформ
Висунення Андрія Бєлоусова кандидатом на посаду міністра оборони РФ пов’язане з високим рівнем корупції у Міноборони РФ та свідчить про підготовку Кремля до затяжної війни з Україною.

Про це йдеться у звіті ISW, передає Укрінформ.

"Призначення Бєлоусова на посаду міністра оборони РФ є значним кроком у спробі Путіна створити всі економічні передумови для ведення тривалої війни", - зазначають аналітики.

Як зазначається, Бєлоусов не має військового досвіду, за фахом він економіст. Російські джерела зазначають, що нова посада Бєлоусова свідчить про серйозну стурбованість рівнем корупції та нецільовим використанням коштів у російському війську, а також неефективністю Міноборони РФ загалом.

За інформацією ISW, Бєлоусов є прихильником більшої участі держави в економіці. Майже десятирічне його перебування на посаді міністра економіки у російському уряді та нещодавня участь в управлінні різними інноваційними проєктами в галузі оборонного промислового комплексу та безпілотників готували його до того, щоб очолити апарат Міноборони РФ. У січні 2023 року Бєлоусов оголосив, що РФ завершила проєкт «Безпілотні авіаційні системи», який передбачає 696 мільярдів рублів (близько 7 мільярдів доларів) на виробництво 32 тис. безпілотників на рік до 2030 року. А нещодавно він заявив про проєкт державного замовлення на 4,4 мільярда рублів (приблизно 48 мільйонів доларів) на виробництво безпілотників до 2030 року, а також про плани щодо фінансової підтримки виробників безпілотників, навчання розробників та операторів дронів. 

"Бєлоусов має сильнішу репутацію ефективного технократа, і інсайдерські джерела стверджують, що він має позитивні стосунки з Путіним", - йдеться у звіті.

Читайте також: У Британії назвали кандидата у міністри оборони Росії «черговою маріонеткою Путіна»

За оцінкою аналітиків, Путін, імовірно, має намір використати його досвід роботи на цивільній посаді в уряді, щоб поєднати федеральну економічну політику з програмою російського МО, тим самим повніше мобілізуючи російську економіку у більшому та довготерміновому масштабі та інтегруючи її з внутрішньою економічною політикою. 

На думку аналітиків, перестановки на високому рівні після президентських виборів у РФ засвідчують, що Путін робить значні кроки щодо мобілізації російської економіки та оборонно-промислової бази для підтримки тривалої війни в Україні та, можливо, підготовки до майбутньої конфронтації з країнами НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Путін 12 травня запропонував призначити колишнього першого віцепрем’єр-міністра Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони замість Сергія Шойгу, який очолював Міноборони РФ з 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-