Франція підтримує Німеччину та Чехію у боротьбі з російськими кібератаками

Франція підтримує Німеччину та Чехію у боротьбі з російськими кібератаками

Заява
Укрінформ
МЗС Франції висловило повну підтримку Німеччині та Чехії, які нещодавно звинуватили Росію в спрямованих проти них кібератаках, які вплинули на роботу різних установ. Причетною до цих кампаній називають групу «APT28» (Fancy Bear), яку підозрюють у зв'язках з ГРУ.

Як повідомляє Укрінформ, про це ідеться у відповідній заяві французького міністерства закордонних справ.

"Ця загроза відома Франції; у жовтні 2023 року Anssi (Національне агентство з безпеки інформаційних систем) детально описало тактику, методи і процедури цього способу дій, які також націлені на французькі організації, включаючи державні установи, підприємства, університети, а також науково-дослідні інститути та аналітичні центри", - йдеться у заяві МЗС.

Міністерство запевняє, що "Франція робить все можливе для зміцнення своєї здатності адаптуватися до кіберзагроз", особливо напередодні європейських виборів та Олімпійських і Паралімпійських ігор у Парижі.

Читайте також: Російська розвідка причетна до кібератак проти Німеччини та Чехії - НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати підтвердили висновки офіційного Берліна, що за зловмисною кібердіяльністю проти політичної партії у ФРН, а також проти п’яти інших країн Європи стоїть підрозділ APT28 ГРУ генштабу Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-