Європарламент закликає країни ЄС спільно протидіяти спробам російського втручання

Європарламент закликає країни ЄС спільно протидіяти спробам російського втручання

Резолюція
Укрінформ
Європарламент ухвалив резолюцію щодо нових звинувачень у втручанні Росії в роботу ЄП, у майбутні вибори в ЄС та вплив на Європейський Союз.

Документ підтримали 429 депутатів, 27 проголосували проти, 48 утримались, передає кореспондент Укрінформу.

Євродепутати наполягають на термінових заходах з огляду на наближення європейських виборів.

«Парламент засуджує участь Росії у дезінформаційних кампаніях. Пропонує Європейському центру передового досвіду з протидії гібридним загрозам у Гельсінкі провести відповідне дослідження; закликає компетентні судові органи ефективно розслідувати зв'язки депутатів Європарламенту, ймовірно пов'язаних з Кремлем, та спроби Росії дестабілізувати та втрутитися в діяльність ЄС та його держав-членів», - йдеться у резолюції.

Євродепутати пропонують включити підтримувані Кремлем ЗМІ, інші телерадіомовні та медіаорганізації, а також осіб, відповідальних за пропагандистські та дезінформаційні кампанії в ЄС, у новий, 14-й пакет санкцій проти Росії.

У резолюції також пропонується ЄС та державам-членам «віддзеркалити санкції, запроваджені чеським урядом проти "Голосу Європи", а також Віктора Медведчука та Артема Марчевського; унеможливити доступ до "Голосу Європи" на всій території Європейського Союзу».

Депутати Європарламенту підкреслюють, що відповідь ЄС на ці загрози може бути ефективною лише тоді, коли базуватиметься на цілісному та довгостроковому політичному підході, який спільно реалізуватиметься як ЄС, так і державами-членами.

Читайте також: «Вибори Путіна» не можна вважати легітимними - Європарламент

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент у лютому ухвалив резолюцію, в якій наголошує на небезпечності розширення російської шпигунської мережі у Європі і проведення Росією кампаній з дезінформації, а також вітає створення країнами ЄС спеціальних органів для протидії цьому впливу.

Голосування на європейських виборах відбудеться 6-9 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-